Byron Bay Subcare
Byron Bay sincere

het verhaal

Byron Bay 1770

In 1770 zeilde de wereldberoemde Britse zeevaarder James Cook langs het meest oostelijke puntje van Australië en noemde dit Byron Bay- naar de ontdekkingsreiziger John Byron, grootvader van dichter Lord Byron. Vanwege het uitstekende klimaat werd al snel landbouw en visserij gesticht. Jaren later raakten surfers bekend met de goede omstandigheden om te surfen en sindsdien bestaat de handel voornamelijk uit het kappen en verzenden van cederbomen die de basis vormden voor de eerste surfplanken.

Duke Kahanamoku

In 1915 introduceerde de legendarische Duke Kahanamoku, alias “the Duke”, het surfen in Australië op zijn 3 meter lange cederhouten surfplank.

Een quote van een surfer uit die tijd:

“Hij peddelde door de branding heen, draaide om en peddelde naar de top van een brekende golf.  Hij pakte de golf terug naar het strand, terwijl hij rechtop stond op zijn nieuwe, zelfgemaakte houten surfplank. Fantastisch!

 

Byron Bay is tegenwoordig de droom van veel surfers. Maar die eerste rit van “ the Duke”  was het begin…

Natuurlijke bescherming

De naam van de Aboriginals voor Byron Bay is Cavvanba, wat ‘ontmoetingsplaats’ betekent. Deze Aboriginals vonden het mineraal titaniumdioxide in de grond. Deze natuurlijke zonnebeschermer beschermt de huid tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. De hoge breekindex van de kristallen geeft een sterke bescherming. Deze basis was verrijkt met zorgzame lokale ingrediënten, zoals kukuinoot, baobab en monoii.

Byron Bay 1967

Het jaar 1967 was het ultieme jaar voor surfers!

De meest ultieme golf bereikte in dit jaar de stranden van Byron Bay. Het weer was perfect, de golven waren te gek en de echte waaghalzen hadden de tijd van hun leven!

Byron Bay Nu

Op dit moment is Byron Bay nog steeds één van de meest populaire plekken om te surfen, zonnebaden en chillen. Byron Bay trekt een kleurrijke mix van mensen van over de hele wereld aan. De meeste backpackers die door Australië reizen, bezoeken Byron Bay vanwege de prachtige omgeving en sfeer.

Winkelwagen