Privacy

PRIVACY POLICY
Caresse Cosmetics BV biedt via haar website (o.a. byronbaysuncare.com) diensten en producten aan, waarbij jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt, ook wel persoonsgegevens genoemd. Persoonsgegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd, waarbij we ons houden aan de eisen uit de privacywetgeving (AVG).

Welke persoonsgegevens gebruiken we?
Bij het gebruik van onze diensten en websites laat je bepaalde gegevens achter. Dit kunnen persoonsgegevens zijn. Hieronder vind je het overzicht van gegevens die je aan ons kunt verstrekken. Bijvoorbeeld als je een online bestelling doet of je inschrijft voor onze nieuwsbrief:

  • Voor- en achternaam;
  • Adresgegevens;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Betaalgegevens;
  • Aankoopgeschiedenis;
  • Overige persoonsgegevens welke je actief aan ons verstrekt, bijvoorbeeld gegevens die je aan ons doorgeeft in correspondentie (zowel mondeling als schriftelijk).

Daarnaast worden er ook automatisch gegevens verzameld als je onze websites bezoekt (afhankelijk van de cookie-instellingen):
Locatiegegevens;

  • Activiteiten op de website(s);
  • (Tijdelijk) IP-adres en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst;
  • Internetbrowser en apparaat type;

Wat is de grondslag en met welk doel gebruiken we jouw persoonsgegevens?
Volgens de privacywetgeving mogen we jouw gegevens alleen gebruiken als er een juridische grondslag is. Wij verwerken je persoonsgegevens als je hier toestemming voor hebt gegeven, op basis van uitvoering van de overeenkomst, gerechtvaardigd belang of het voldoen aan een wettelijke verplichting ten behoeve van de onderstaande doeleinden:

  • Versturen van de bestelling, verwerken van de betaling en communicatie over de bestelling;
  • Voorkomen en bestrijden van fraude;
  • Identificatie;
  • Beveiliging;
  • Promotionele acties;
  • Social media;
  • Persoonlijk advies;
  • Contact met onze klantenservice;
  • Nieuwsbrief en e-mail;
  • Reviews en klanttevredenheidsonderzoek;
  • Teneinde te voldoen aan wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld fiscale wetgeving;
  • Analyseren van jouw activiteiten op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren;
  • Direct-marketing;
  • Analyses ten behoeve van statistische en wetenschappelijke doeleinden;

Indien wij voor deze doeleinden of andere doeleinden jouw persoonsgegevens hebben verwerkt op grond van toestemming dan kun je deze toestemming op ieder moment en zonder opgaaf van redenen weer intrekken.

Hoe lang bewaren we jouw persoonsgegevens?
Wij bewaren en gebruiken jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna verwijderen we alle persoonlijke data die we van je hebben of wij anonimiseren deze, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages. Uitgezonderd zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dat verplicht.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Als je 18 jaar of jonger bent, moet je de toestemming van je ouders of voogd hebben om onze website te gebruiken of een bestelling te plaatsen.

Cookies
Wij kunnen cookies gebruiken om je ervaring op onze website te verbeteren. Een cookie is een klein stukje informatie dat op je computer wordt opgeslagen wanneer je onze website bezoekt. Met cookies kan onze website je herkennen wanneer je ons weer bezoekt. Cookies zorgen er daarnaast o.a. voor dat de website snel is, je onze website veilig kan bezoeken en wij fouten op onze website kunnen opsporen. Als je geen cookies wilt ontvangen kan je in je browser je instellingen veranderen en cookies verwijderen. Let wel op: onze website werkt dan minder goed.

Links
Op onze website kunnen links naar andere websites staan. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacybescherming van deze websites. We adviseren je dan ook om altijd het privacy statement van de betreffende website te lezen.

Wijzigingen aan dit privacy statement
Wij kunnen dit privacy statement zo nu en dan bijwerken. Als we een grote verandering aanbrengen in dit privacy statement, zullen we dit op onze website vermelden.

Delen we jouw persoonsgegevens met derden?
Caresse Cosmetics deelt jouw persoonsgegevens met andere (derde) partijen als je hier uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven, of als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst of op grond van wettelijke verplichtingen. De partijen die van ons toegang krijgen tot jouw gegevens, mogen ofwel deze gegevens alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens Caresse Cosmetics ofwel voor eigen doeleinden indien zij daar een grondslag voor hebben, in welk geval zij zelf verantwoordelijk zijn voor het verwerken en beschermen van jouw gegevens.  Om je privacy te garanderen sluiten wij verwerkersovereenkomsten af met partijen die jouw persoonsgegevens in opdracht van Caresse Cosmetics verwerken. Naast strenge beveiligingsmaatregelen worden jouw gegevens bijna altijd binnen de Europese Unie (EU) opgeslagen. In het uitzonderlijke geval dat gegevens worden doorgegeven naar landen buiten de EU, dan zorgen we ervoor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft. Caresse Cosmetics blijft desondanks volledig verantwoordelijk voor deze verwerkingen en zal dan ook alle redelijke administratieve, technische en fysieke maatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, onbedoeld verlies of wijziging daarvan.

Contact (recht op inzage en correctie van persoonsgegevens)
Wil je inzage krijgen in jouw persoonsgegevens, of wil je gegevens wijzigen of verwijderen, dan kun je ons bereiken op onderstaand adres. Uitschrijven voor de nieuwsbrief, of je e-mailvoorkeuren aanpassen, kun je eenvoudig zelf doen in jouw persoonlijke account of via de link onderaan de nieuwsbrief zelf.

Per mail:
info@caresse-cosmetics.nl
Per post:
Caresse Cosmetics BV
t.a.v. Customer Service
Wagenweg 250
2012 NP, Haarlem, Nederland.

Indien je van mening bent dat Caresse Cosmetics jouw persoonsgegevens onrechtmatig heeft gebruikt of niet tevreden bent met de reactie van Caresse Cosmetics op jouw verzoek van inzage, dan heb je het recht hiervan melding te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of naar de rechter te gaan. Meer informatie hierover vind je op https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/.