Byron Bay FAQ
Byron Bay FAQ

FAQ

Waar kan ik Byron Bay producten kopen?
Byron Bay producten zijn verkrijgbaar bij Etos en diverse surf- en beachshops. Uiteraard kunt u de producten ook online bestellen via onze webshop, zodat de producten bij u thuis worden afgeleverd.

Moet ik verzendkosten betalen?
Caresse Cosmetics rekent €5,95 verzendkosten binnen NL en €8,50 binnen België per pakket. Verzending vanaf €25 is gratis binnen Nederland.

Zijn de Byron bay producten getest op dieren?
Nee. Alle veiligheids- en effectiviteitstesten van de eindproducten zijn gedaan op menselijke subjecten, conform vereiste industriële standaarden. Er zijn door Byron Bay’s Tanning Research Laboratories geen dierproeven uitgevoerd of gecontracteerd.

Wat betekent SPF?
SPF staat voor Sun Protection Factor oftewel zonnebrandbeschermingsfactor.
Het getal houdt het volgende in: De tijdsfactor dat iemand langer in de zon kan blijven dan de tijd dat hij onbeschermd in de zon kan zijn.

Bijvoorbeeld: Iemand met huidtype 2 verbrandt in de middagzon na ongeveer 20 minuten. Wanneer een zonnebrandcrème wordt gebruikt met een SPF van 6 treedt de zonverbranding pas op na 6 x 20 minuten, dus na 2 uur. Deze persoon zal dus met deze zonnebrandcrème na 2 uur kunnen verbranden, ook al heeft hij zich goed ingesmeerd. Dit laatste is wel weer afhankelijk van het jaargetijde, locatie en tijdstip op de dag. Bekijk de Skin Guide https://byronbaysuncare.com/skinguide/

Word je minder bruin als er een hogere SPF gebruikt wordt?
Nee, het duurt alleen iets langer

Word je, als je in de schaduw zit, ook nog bruin?
Ja, absoluut! Ook in de schaduw is UVA en UVB straling aanwezig.

Hoeveel moet ik smeren?
Om de bescherming te krijgen die de zonnebrandcrème belooft te geven moet de lotion vrij dik op de huid worden aangebracht. Te weinig smeren geeft een veel lagere protectiefactor dan op de verpakking vermeld staat.

Winkelwagen